Make your own free website on Tripod.com
Home | Maklumat & Berita Sureco | Kajian Mengkudu | Tips Berjaya | Prakata dari Barisan Pengarah | Produk & Khasiat | Senarai Harga Produk | Plan Pemasaran
Kelebihan Spirulina
Produk Kesihatan Sureco

 
Kepastian Kekayaan Sumber Nutrien - Spirulina Kekayaan Makanan  Semulajadi

Sepuluh tahun pengasas penyelidikan dan pembuat pengkajian telah membuka lebih luas potensi kekayaan makanan semulajadi . Keagungan khasiat spirulina telah ditemui dari kesegaran tumbuhan semulajadi yang liar di Tasik Chad di Padang Pasir Sahara di Afrika.

   Faktor : Spirulina diperkaya dengan sumber pemakanan semulajadi vitamin B 12, 2 hingga 6 kali lebih kaya daripada hati mentah. B 12 adalah praktikal, dikenal sebagai tenaga yang tinggi.

   Faktor : Spirulina diperkaya dengan sumber pemakanan semulajadi Vitamin Besi Organik 5g kali lebih kaya daripada bayam segar dan 28 kali lebih kaya daripada hati lembu mentah.

   Faktor : Spirulina diperkaya dengan sumber pemakanan semulajadi Vitamin E, Adalah 3 kali lebih kaya daripada wheat germ dan dari konteks Biological aktiviti adalah 49% lebih tinggi daripada vitamin E yang bukan asli.

   Faktor : Spirulina diperkaya dengan sumber pemakanan semulajadi Beta Carotene (provitamin A) Adalah 25 kali lebih kaya daripada lobak segar. Tidak sama dengan  penghasilan vitamin A yang bukan asli dan minyak hati ikan, Beta-Carotene tidak langsung mempunyai toksik sekalipun dalam dos yang berlebihan.

   Faktor : Spirulina diperkaya dengan sumber pemakanan semulajadi Sumber Antioxidants . Ia mengandungi spektrum yang lebih praktikal dengan semua Antioxidants semulajadi yang dikenali; termasuk Vitamin Antioxidants C, B-1, B-5, dan B-6, Zink Mineral, Manganese, dan Copper Methionine Asid Amino dan Superantioxidants Beta Carotene, Vitamin E, & Selenium.

   Faktor : Spirulina diperkaya dengan sumber pemakanan semulajadi yang lengkap dengan Biological tinggi nilai protein.

       Spirulina         

60 70 %

Kacang Soya 

30 35 %  

Daging           Lembu           

18 22 %  

Ikan

16 20 %  

Telur

12 16 %  

Taufu

8 %  

Susu

3 %  

   Faktor : Spirulina mempunyai Biological tinggi nilai protein dilengkapkan dengan Asid Amino yang mengandungi dengan jangkaan yang tepat 8 jenis Asid Amino yang diperlukan dan campuran tambahan 10 jenis Asid Amino kurang penting.

Asid Amino penting (gram untuk 100 gram)

 

Cara Spirulina Ke Arah Kehidupan dan Keperluan

Doktor Naturopaths, klinik mengurangkan berat badan dan langsing dari jutaan orang telah menemui keberkesanan cara spirulina ke arah kehidupan dan keperluan yang menakjubkan di seluruh dunia.

Kejayaan menakjubkan spirulina adalah kemampuannya membantu pemakanan berkalori rendah tanpa mengurangkan tahap tenaga dan merosakkan kandungan kesihatan Nutritional yang lazimnya gagal oleh kebanyakan program mengurangkan berat badan. Pelangsing memaklumkan bahawa spirulina amat berkesan untuk menyekat selera makan dan pada waktu yang sama sebenarnya ia mampu untuk tingkatkan tenaga.

Spirulina adalah satu dari sumber semulajadi yang kaya dengan Arginine . Penyekat nafsu makan semulajadi Phenylalanine membekal dan mengeluarkan Cholecystokinin (CCK).

Spirulina juga adalah satu sumber semulajadi yang kaya dengan Arginine .. Asid Amino yang menggalak dan mengeluarkan hormon pembesaran (GH). GH merangsangkan badan untuk proses pembinaan otot dan membakar lemak (perkumuhan lemak).

Tambahan, Spirulina mampu menghidari kelaparan kerana ia membekalkan secara total Biokimia yang diperlukan oleh badan. Lazimnya kita mempunyai nafsu makan yang tinggi, tekanan stress secara psikologi dalam kelesuan terhindar dengan sendiri. Apabila selera makan terasa tenteram dan tidak selalu terasa lapar maka tidaklah timbul soal makan yang berlebihan & keinginan untuk makan itu akan menurun secara normal. Tekanan stress tidak akan mengganggu lagi. Lemak dan air yang berlebihan juga akan berkurangan. Makanan dan badan akan kembali seimbang dan stabil. Amalan yang negatif akan hilang dan dengan sendirinya membawa anda ke arah kehidupan yang lebih positif.

 

Kandungan Mineral Dan Vitamin
Mineral (per 100 gram)

    Kalsium         

14000mg

Phosphorus

910mg

Potassium

1540mg

Sodium

 450mg

Iron (besi)

 180mg

Magnesium

 290mg

Zink

3.9mg

      Chromium      

240mg  

        Slemium         

550mg  

Manganese 

5.6mg  

           Trance Mineral         

5700mg

Pada keseluruhan, spirin merupakan makanan kompaun menyeluruh yang menggabungi antara Phytokimia dengan nutrien lengkap yang pertama di dunia. Phytokimia mampu merangsangkan aktiviti kelenjar termasuk fungsi otak dan sistem Imun, di samping membantu mengawal kesegaran proses keaktifan dan keharmonian. Di samping itu, nutrien yang lengkap dapat memastikan persediaan asas untuk melakukan berbagai kaedah supaya proses pemulihan tidak terganggu. Maka, bolehlah kita mengiktiraf bahawa kombinasi Phytokimia merupakan nutrien yang lengkap dan merupakan salah satu teknologi makanan terkini.

Enter supporting content here